Överklassafari

Jag ogillar starkt uppmaningar som ”Odla ditt klasshat” och uttryck som ”utsugare”,  ”rika jävlarna”… Trots det tycker jag att föreningen ”Allt åt alla” är något på spåren. För bilden av Sverige som ett klasslöst land är ju bara en illusion i dag. Det är också det bländverket som ”Allt åt alla” punktera med sina bussturer. Både Göteborgare och Malmöbor har under de senaste åren kunnat ta del av de här turerna men när det blev dags för Stockholm reagerade de boende med en polisanmälan. Och det var inte de bofasta i Fisksätra, den mest tätbefolkade förorten i Sverige som reagerade utan reaktionen kom från Solsidan. Men polisen tar det med ro, guidadeturer är tillåtet att göra i vårt land.

Det här utlovas i Stockholmsturen:

”Undrar du hur överklassen bor? Vilka är personerna bakom lyxvillorna?

Den 28 januari tar Allt åt Alla med dig på ett överklassafari. Resan går till Saltsjöbaden, närmare bestämt Solsidan. Där vi bjuder på en guidad tur och berättar lite om några av Sveriges rikaste utsugare. Möt Rolf som bor i Sveriges dyraste hus och som jagas för skatteflykt. Kolla på Oscars sjöutsikt, som han själv fixade genom att ta upp kampen mot allemansrätten och kommunens tallar med sin motorsåg.

Bussresan med Motborgarbussen Linje99 blir en resa genom klassklyftornas Sverige. Vi reser förbi Fisksätra – den mest tätbefolkade förorten i hela Sverige, för att sedan göra ett stopp vid Grand Hotell Saltsjöbaden, den plats där den svenska klasskompromissen slöts. Avslutningsvis promenerar vi runt i det idylliska rikemansgettot Solsidan, bland supervillorna. På resan varvar vi turism, humor, film, snärtiga föredrag och enerverande fakta som raserar bilden av Sverige som ett klasslöst land. Hur ser befolkningsstatistik, inkomstskillnader, sjukdomsstatistik, befolkningstäthet och brottslighet ut i klassegregerade Saltsjöbaden?

Begränsat antal platser. Anmälan är bindande! Kostnad 50kr betalas innan avfärd.”

Bussturen är fullbokad så därför rekommenderar jag boken ”VISIT NORRTUNA” som en bra ersättare.

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna en kommentar

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser.